Kızım için oluşturduğum portföy



Başlıktan da anladığınız gibi kızım için bir portföy oluşturmaya karar verdim. Ancak bu portföy maalesef hızlı büyüyen bir portföy olamayacak.Çünkü kızımın biriktirdiği kumbara paraları ile benim bu paralara ekleyeceğim küçük miktarlarla portföy oluşturabileceğiz.İlk aşamada size bir önceki yazımda belirttiğim gibi (https://kiziminhissesenetleri.blogspot.com/2020/01/testi-kumbara.html) testi kumbaramızı kırarak başladık. Kumbara kırma olayı da ayrıca eğlenceli bir işti.
İçinden 890 TL para çıktı. İş Bankası' ndan hesap açtırdık. Ancak bilginiz olsun çocuğunuzun adına açtırdığınız hesapta İş Cep' i kullanamıyorsunuz. 18 yaşından küçükler için İş Cep hesabı açılamıyor. Ayrıca çocuğunuz adına yatırım hesabı da açamıyorsunuz. Sonuç olarak, işlemleri kendi adınıza yapmanız her açıdan daha kolay.

890 TL ile aldığımız hisse senetlerimize gelince,


Peki niye kızımın adına portföy oluşturuyorum?

Çünkü çocuklarımızın geleceği için bir şeyler yapmamız gerekiyor. Biz evlendiğimizde kendi paramızla evlendik. Evlilik sırasında sahip olduğumuz borçlarımızı ise evliliğimizin ilk yıllarında eşimle birlikte ödedik. Sonuç olarak hayata eksi olarak başladık.

O yüzden çocuklarımızın geleceğine bir katkımız olmalı. Çocukluğunda yapacağımız küçük yatırımlar büyüdüklerinde belki de çok büyük kazançlara dönüşebilir.

Birikim iyidir.

Yorumlar