Genç bir kişiye vereceğiniz en büyük hediye

Yazının başlığı bana ait değil. Joshua M. Brown' a ait.



Ritholtz Varlık Yönetimi' nde danışman ve aynı zamanda blogger olan JOSHUA M. BROWN 2015 yılında blogunda yazdığı yazısında diyor ki...
Gençlerin herkese karşı bir avantaj olarak sahip oldukları tek şey ZAMAN dır.Bu, para bileşiklerini daha uzun süre piyasada görebilecekleri anlamına gelir ve on yıl veya daha uzun süre bileşik oluşturmanın etkileri sihirden ayırt edilemez.
 Joshua M. Brown' ın yazısı aslında bir reklam içeriği (SparkGift) olmakla birlikte akıllarımızda şimşekler çaktıran bir yazı olmuş. SparkGift özel günlerde arkadaşlarınıza, ailenize ve çocuklarınıza kısa yoldan hisse senedi ya da fon hediye etmenizi sağlayan bir sistem. Özellikle de hisse senedi ya da fonları hediye etmek istediğiniz kişi çocuk olduğunda sonsuz formalitelerle uğraşmakta olduklarını ancak SparkGift sayesinde bu işlemin çok daha kolaylaştığını belirtmiş.

SparkGift' i incelemedim, bu yazıyı yazmamdaki amaç da bu değil ancak siteye bir göz attığınızda hemen alttaki görsel dikkatinizi çekiyor.


Buradan hızlı bir şekilde istediğiniz kişiye yukarıdaki hisse senetlerini hediye edebiliyorsunuz.

Türkiye' de de Borsa İstanbul' un önderliğinde böyle bir girişim başlatmak çok iyi olur. Hatta nasıl olacağına dair kafamda şimşekler çaktı. SGK sizin adınıza para ödeyeceği zaman Ziraat Bankası ya da PTT aracılığı ile sizin bile haberiniz olmadan TC kimlik numaranıza ödeme yapıyor. Yine aynı şekilde yasal bir düzenlemeyle size hisse senedi hediye edildiğinde gıyabınızda T.C: kimlik numaranızla Ziraat Bankası' nda adınıza bir yatımı hesap oluşturuluyor. Eğer Borsa İstanbul' u kitlelere daha fazla yaygınlaştırmak istiyorsak haydi Borsa İstanbul Yönetimi...top sizde.

Neyse başlığımıza geri dönelim. Genç bir kişiye vereceğiniz en büyük hediye.

 Joshua M. Brown 3 yaşındaki yeğenine SparkGift' ten kredi kartıyla birkaç dakika içinde hisse senedi satın aldığını söylüyor ve Amerikan ticaretinin gelecekteki refahındaki bir hisse, genç bir kişiye verebileceğiniz en büyük hediyedir diye devam ediyor.

Ben bu başlığı biraz da kendime yorumluyorum ve çocuğumuza vereceğimiz en büyük hediye nedir diye soruyorum?
Benim cevabım blogumun adında...
Sizinkisi ne?


Yorumlar