2019 Ocak sonu portföy

Kızımla birlikte bu ayın başında kumbaralardan çıkan paralarla hisse senedi almaya karar vermiştik. Kumbaralardan  850 TL para çıkmıştı. Tamamıyla SODA hissesi aldık. Geri kalan bir miktarı da KARSN hissesi alarak bitirdik.



Ancak bu olayı duyan kuzeni kumbaralarını getirdi bana da hisse miydi neydi ondan alın dedi.

İşin en zor olan kısmı neydi biliyor musunuz? Hisse senedi ne demek sorusuna verdiğim cevaplar... Kızım annenin şirketi var ya... (Bu arada kızlar 10 yaşında) İşte o şirkette ortakları var. Her bir ortak şirketin dörtte birine sahip. Yani şirketi dört parçalı pizza gibi düşünün. Sadece bir dilimi annenin, diğer dilimler şirketteki arkadaşlarının...Bizim hissenin milyonlarca dilimi var. İşte biz o dilimlerden birini aldık.
- İyi tamam da hisse ne demek?
- İşte bu her pizza dilimi bir hisse?
- Peki bunları aldık sonra ne olacak?
- Hisselerimiz değer kazanacak, bize kar payı verecekler.
- Baba hisse neydi?

Tekrar başa dönüyoruz. Ama olsun bıkmak bilmeden farklı yöntemlerle hisseyi anlatmaya çalıştık.

Kuzenin kumbarasından 1200 TL çıkmıştı. Onunla da ZOREN almıştık. Geçen hafta tatile giderken güneş enerjisi türbinlerini gösterdim. Kızım bunlar Zorlu Enerji' nin türbinleri. Bu türbinlerin bir kanadı senin diye yaptığı yatırımı anlatmaya çalıştık. Bizim kız benim türbinlerim yok mu diye sordu? Ona da yoldaki bir fabrikayı gösterip sana da bu fabrikanın şurdaki binasını satın aldık dedik.

Şimdilik halen daha çok anlamadılar ama yavaş yavaş anlayacaklar.


Gelelim portföye,



Gördüğünüz gibi  birinden %9,67  diğerinden %8,30 kar etmiş durumda.

Benim ay sonu portföyüm -%4 zararda..


Yorumlar

Yorum Gönder